Duxford 2008 Tur

Fredag 11.juli satte en del av klubbens medlemmer seg på Norwegians rute fra Gardermoen til Stanstead, London for å overvære Flying Legends Airshow i Duxford utenfor Cambridge. Noen hadde planlagt å reise med privatfly, men grunnet dårlig vær så måtte disse også benytte seg av Kjos sine apostler. Vi ble forlagt på to forskjellige hotell i Cambridge; et meget fornemt hotell for en liten gjeng og et annet b&b hotell for flertallet. Vi var første delen sammen med flere fra Valdres, Molde og Kristiansand som Østerhus hadde hatt som flyklubbkollegaer til tidligere. Fredag kveld ble det pub til pub tur i Cambridge for å finne den legendariske puben «The Eagles» hvor piloter fra andre verdenskrig har skrevet sine hilsner i taket. Vi klarte ikke å finne denne puben før den hadde stengt, så vi prøvde på igjen lørdag kveld med større hell.

Fornøyde flyentusiaster

Fornøyde flyentusiaster

Lørdag var den store dagen hvor vi skulle ut til Duxford for å overvære Flying Legends og mye annet. En stor dag hvor bildene taler sitt.

Gjøstein beskuer Flying Legends

Ingrid og Arne Gjøstein beskuer Flying Legends

Mat og drikke må man jo ha...

Mat og drikke må man jo ha...

Ett unikt skue som hentet ut av Battel of Britain

Ett unikt skue som hentet ut av Battle of Britain
Bildet taler for seg..

En uheldig tysker på Britisk jord.

 Søndag reiste en liten gruppe hjem igjen mens resten fortsatte utforskningen av England. Det ble blant annet besøk på Shuttelworths collection av fly på en meget flott lokasjon. En flott dag som vil huskes lenge!

Shuttleworths collection

Shuttleworths collection

Shuttleworths collection

Shuttleworths collection

Mandag reiste Halvard, Nils, Pål Åge, Kai Rune, Leiv og undertegnede inn til London for del to av Englandsturen. Her skulle vi besøke RAF-museet nord for London, Churchils bunkers, London Eye, HMS Belfast og andre severdigheter i London. Ett absolutt høydepunkt var besøket på War & Peace collection sør for Tonbridge som huset ca 3500 militære kjøretøy fra andre verdenskrig og oppover. Her kunne en også få kjøpt det meste av effekter fra krigen, både originale og replikaer. Vi rakk kun over 1/3del av området på denne dagen, men vi skal garantert tilbake for å oppleve resten.

Big Ben og House of Parlament

Big Ben og House of Parlament

 

 

Realistiske utstillinger med levende "dukker"

Realistiske utstillinger med levende "dukker"

En brøkdel av utstillingsområdet...

En brøkdel av utstillingsområdet...

Totalt sett så var turen meget vellykket. Været var på vår side og inntrykkene kom på løpende bånd. Fra Hallingdal Flyklubb var følgende med: Halvard, Pål Åge, Nils, Asle, Hans, Ole, Torstein, Erik, John Freddy, Arne G og fru samt undertegnede. I tillegg var det to blad Weeg tilstede den første delen. For de som skal besøke «The Eagles» eller RAF-museet, må se etter klistremerke fra Hallingdal Flyklubb. Halvard plasserte disse på strategiske punkter rundt i England:)

Takk alle sammen for en meget hyggelig tur.

Roger

 

House of Parlament sett fra London Eye