Oppheving av forskrift om opprettelse av restriksjonsområde som berører VFR-flyging og skoleflyging

Luftfartstilsynet i dag 15. april 2020 fastsatt forskrift som opphever forskrift om opprettelse av restriksjonsområde som berører VFR-flyging og skoleflyging.

14. mars 2020 fastsatte Luftfartstilsynet forskrift som opprettet et restriksjonsområde hvor flyging etter visuellflygereglene (VFR-flyging) i norsk luftrom kun var tillatt dersom Avinor flysikring AS gav forhåndstillatelse til at flygingen kunne gjennomføres.

Bakgrunnen for dette var kapasitetsbegrensninger i forbindelse med situasjonen som hadde oppstått ved COVID-19, og behov for å sikre at Avinor Flysikring AS skulle kunne levere lufttrafikktjeneste til samfunnskritisk luftfart.

Luftfartstilsynet har i dag 15. april 2020 mottatt brev fra Avinor AS om at Avinor Flysikring AS vurderer situasjonen slik at det på nåværende tidspunkt ikke lengre er behov for restriksjoner på VFR- og skoleflyging, spesielt i ikke-kontrollert luftrom. Etter deres syn kan dermed forskriften oppheves og NOTAM kanselleres.

På grunnlag av dette har Luftfartstilsynet i dag 15. april 2020 fastsatt forskrift som opphever forskrift om opprettelse av restriksjonsområde som berører VFR-flyging og skoleflyging.