INFO TIL MOTORFLYGRE

Hei!

NLF har utviklet et nytt system for rapportering av havari/hendelser som vi skal bruke. Dette systemet vil også sende rapport videre til Luftfartstilsynet hvis man for eksempel skal rapportere en hendelse som krever rapport til Luftfartstilsynet. Da slipper man å sende rapport via Altinn.

Som nevnt i teksten under vil det komme mere info om systemet, og når det trer i kraft. Se videoen når dere har tid, den gir en god innføring i bruk av det nye systemet.

Jeg kommer med mer info etter hvert som  NLF Informerer oss.

MVH Pål Arve

Tobias har også laget en opplæringsvideo om hvordan fylle ut en rapport i OBSREG, denne videoen har dere lenke til her: https://vimeo.com/499234424

Del og publiser gjerne denne lenken via flyklubbens kanaler.

Denne videoen og øvrig opplæringsmateriell vil om litt også bli publisert på Motorflyseksjonens hjemmeside under fanen for rapportering.

Har dere spørsmål eller kommentarer så kan dere ta kontakt med Tobias eller meg, så skal vi bistå etter beste evne!  Mvh


Stian D. Kultorp
Fagkontakt – Motorfly
Norges Luftsportforbund (NLF)
Norwegian Air Sports Federation
 
Tel +(47) 957 87 100
stian.kultorp@nlf.no

MVH Pål Arve Halstensgård

Mobil 91380021

COVID-19

5. november: Regjeringen innfører nye tiltak og innstramminger. 

– Hold dere hjemme, ha minst mulig sosial kontakt

Pressemelding | Dato: 05.11.2020| Nr: 154/20

Norge er i starten på andre smittebølge. Viruset sprer seg raskt og alle fylker har nå smitteutbrudd. Regjeringen innfører derfor nye nasjonale smitteverntiltak.

– Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sier statsminister Erna Solberg.

Oppdatert informasjon for idrett og luftsport 6. november 2020

Regjeringen anbefaler at kommuner med høyt smittepress vurderer innskjerpede tiltak de neste 2-4 ukene som også kan berøre luftsport negativt. Det er derfor særdeles viktig at alle klubber nå er ekstra påpasselig med smitteverntiltak. Alle luftsportarrangement må til enhver tid følge de bestemmelser som gjelder lokalt for maksimalt antall deltakere innendørs og utendørs. Alle utøvere oppfordres til å følge myndighetenes råd om å begrense møter og reiser, og ellers respektere lokale smittevernsbestemmelser.

For mer info følg linken: http://www.nlf.no/forbund/koronavettregler-allmennflyging-og-annen-luftsport

Klanten Mountain Camp med konferanse-flydag fredag 2. oktober

Hallingdal Flyklubb inviterer seilflygere til fjells. Helgen 26. september er det igjen klart for bølgeflyging over Golsfjellet. Hele uke 40 fra mandag 28. september og frem til 4. oktober er vi på plass med daglig briefing, teori og instruksjon i høydeflyging for de som trenger det. Slepefly på plass alle dager.

Fredag 2. oktober arrangerer vi i tillegg flydag for deltagere på Seilflykonferansen på Storefjell. Mulighet for prøveflyging av blant annet DG 1001 NEO , DG 1001 M og CT Sportsfly. Normalt samles ca 100 flyinterreserte på Klanten på slike dager, men for ordens skyld nevner vi at basert på myndighetenes Covid 19 regler kan det maksimalt være 200 personer samtidig på flyplassen. Vi vil ha åpen kiosk med variert utvalg av mat og drikke.

Fra flydagen på Klanten under seilflykonferansen i 2016

Vi tilbyr seilflyging i et av Norges flotteste områder og vi har normalt gode bølgeforhold i tiden vi har foran oss. Vi har etablert permanent ordning for å fylle pusteoksygen på Klanten. OBS. Fylling kun etter avtale – bruk av oksygenriggen krever utsjekk.
Hele uke 40 hvert år arrangerer vi fjellflygingsleir. Det betyr at kompetente instruktører er på plass og det vil gjennomføres briefing daglig. Teoretisk og praktisk opplæring holdes for til de som ønsker det innen fjellflyging og høydeflyging med tilhørende bruk av pusteoksygen.

Sleptilbyes alle dager etter meldt behov.
Brukertilskuddet for besøkende piloter er kr 700 som dekker flyplasstilskudd, landingsavgift og fylling av pusteoksygen. Klubbmedlemmer som har betalt brukertilskudd kan løse årskort for oksygen i tillegg.
Klubben har egne priser på Storefjell Hotel for gjestende flygere.
Kontaktperson for campen er Ole Baartvedt M: 92288008 / epost ole@baartvedt.no – Skolesjef seilfly er Hans Gjengedal, tlf: 90101904 / epost: hans.gj@online.no

Foto: Kaare Weeg – Bølger over Golsfjellet

Vel møtt på Klanten flyplass!